TOPPLISTA MAJ

1
Box Ny
Läckberg & Fexeus

Intensiv spänning av nya författarduon Läckberg Fexeus – första delen i nagelbitande serie.

2
Galgbergets väktare Ny
Anna Jansson

I Galgbergets väktare brottas Maria Wern med en mördare vars motiv är höljt i dunkel, samtidigt som en katastrof har vänt upp och ned på hennes privatliv. På klassiskt Anna Jansson-manér binds den spännande deckargåtan samman med fascinerande och skrämmande nedslag i historien.

3
Mandelaeffekten Ny
Anne Holt

Den tredje boken i serien med Selma Falck. En politiker dödas när hon är tillsammans med sin vän Selma Falck. Polisen tror att det var Selma som var målet för attentatet. Men snart visar det sig att alla har fel.

4
Skymning över Cornwall Ny
Liz Fenwick

Tre kvinnornas berättelser i nutid och dåtid. Spänningen drivs upp till det yttersta när familjehemligheter blottläggs och sanningar utslungas under deras vistelse i den pampiga egendomen Boskenna i Cornwall.

5
Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhist
Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige och blir en uppskattad meditationslärare och föreläsare men också drabbas av den obotliga sjukdomen ALS.

6
Dagen är kommen Ny
Ninni Schulman

Den sjunde och avslutande delen i Hagforsserien är en spännande berättelse om utsatthet, botgöring och att till slut försöka försonas med sina livslögner.

7
Gröna, sköna vårvindar Ny
Christoffer Holst

Kriminalreporter Cilla Storm trivs med livet. Bästisen Zacke är det dock värre med, han har tillfälligt separerat från Jonathan och får låna Cillas kolonistuga på Bullholmen för att vila upp sig. Där befinner sig mat- och vinprofilen Julia som en kväll när hon ser över till grannhuset blir vittne till något hemskt. Något som visar sig ha rötter i ett femtio år gammalt, olöst mord.

8
Roskoden Ny
Kate Quinn

Året är 1940 och Osla, Mab och Beth tränas på Bletchley Park för att knäcka de tyska militära koderna. Men kriget och hemlighetsmakeriet sätter deras vänskap på prov, och de slutar som bittra fiender. Efter kriget får två av dem ett krypterat meddelande. Det visar sig att det fanns en förrädare på Bletchley Park. Osla, Mab och Beth tvingas mot sin vilja att samarbeta igen, för att knäcka en sista kod och avslöja vem förrädaren är.

9
Gömstället
Nora Roberts

Caitlyn Sullivan försvann under en lek. Flera år senare är det dags för Caitlyn att återta sitt liv och övervinna traumat som påverkat henne. Vad hon inte vet är att det såddes två frön den där natten för så länge sedan – ett av kärlek och ett av hämnd.

10
Paradis City
Jens Lapidus

Sverige i en nära framtid. Murar har byggts runt no-go-zoner. Största området kallas Paradis City. När inrikesministern ska hålla sitt valtal där förs hon bort av maskerade män. Polisen skickar in den f.d. MMA-fightern Emir för att hitta ministern.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se