SVENSKA NYHETER AUGUSTI

De fyra vindarna
Kristin Hannah

Texas, 1934. Det är torka och stormar och Elsa Martinelli tvingas lämna sitt hem. Hon ger sig av västerut med sina två små barn i hopp om ett bättre liv i Kalifornien. Men resan blir längre och ankomsten svårare än hon någonsin har kunnat föreställa sig.

Cold Case: Skärseld
Tina Frennstedt

Tredje fristående delen i den prisbelönta deckarserien som är inspirerad av verkliga fall.

Ur förtärande eld
Paula Hawkins

En man hittas mördad och det väcks frågor kring tre kvinnor som kände honom. Laura som sist sågs i offrets hem, Carla, offrets sorgedrabbade moster och Miriam, den nyfikna grannen. Tre kvinnor som av olika anledningar hyser agg och bär på sorg.

Slagsida
Enger & Lier Horst

Utredaren Sofia Kovic har funnit samband mellan flera mord i Oslo. Hon försöker få tag i sin chef, Alexander Blix men innan Blix hinner ringa tillbaka skjuts Kovic till döds i sin lägenhet. Och en trappa upp är Blix egen dotter Iselin nära att bli gärningsmannens nästa offer.

När allt uppdagas
Katrine Wessel

Den femte boken i den storslagna serien om överklassfamiljen Winther från Trondheim som utspelar sig på slutet av 1800-talet.

Sångfåglar
Christy Lefteri

Berättelsen om Nisha, en kvinna från Sri Lanka som emigrerade till Cypern för att ge sitt barn en framtid. En kväll lämnar hon hushållet där hon arbetar för Petra, och hörs inte av igen. När polisen vägrar utreda fallet förstår Petra att det är upp till henne att återfinna kvinnan som hon så länge har sett som sin skugga.

Vid horisonten
Nora Roberts

Seth Quinns första tio år var en lång mardröm med en mor som behandlade honom illa. Sedan räddades han av familjen Quinn. Nu är Seth vuxen och återvänder till Chesapeake Bay. Här möter han nyinflyttade Drusilla och attraktionen sprakar genast mellan dem, men för att Seth och Dru ska kunna ha en framtid ihop måste Seth möta sitt förflutna.

Ellens val: Möten i skymningen
Moa Eriksson Sandberg

Femte delen i en romanserie om kärlek och systerskap i en tid av förändring. Året är 1916. Ellen och Carl har förlovat sig, men kommer de att kunna gifta sig som planerat när Carl drabbas av en familjetragedi? Samtidigt får vännen Ingeborg reda på att hennes stora kärlek Anton har förlovat sig med någon annan. Ingeborg vill inte ha det liv Anton kan erbjuda – men hon vill heller inte mista honom.

Putins nya Ryssland och de förflutnas skuggor
Shaun Walker

Rysslandskorrespondenten Shaun Walker ger en djupgående och lättillgänglig förklaring till landets omsvängning under de senaste decennierna. Genom att mytologisera Sovjets seger över fascismen under andra världskriget, och genom att självsäkert annektera Krim, har Putins regim fått vanliga ryssar att känna att deras land återigen är en stormakt.

Nattväkten
Ramona Ivener

Den första boken i serien med den intuitiva kriminalkommissarien David Ritter i spetsen. En mörk och oförutsägbar thriller där mycket mer än att fånga en seriemördare står på spel. En rad oväntade vändningar förtätar handlingen fram till den chockerande upplösningen, en som inte ens Ritter själv hade kunnat föreställa sig.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se