SVENSKA NYHETER MAJ

En oväntad resa
Sheila O'Flanagan

Deira stjäl en bil och kör ensam till Frankrike utan att veta vad som möter henne där, när hon blir singel igen. Hon vill bryta varenda regel hon någonsin levt efter. Grace har blivit utsänd på en resa av sin nu bortgångne make. Hon följer hans instruktioner som hon alltid gjort. Kanske kan den hjälpa henne att förlåta och äntligen släppa taget om honom.

Som en fjäder i vinden
Sofia Lundberg

Vi får följa Violas och Lillys livsöden under ett och samma datum, från 1950-talet fram till nutid. När Viola och hennes döttrar till slut tar sig till Paris för att få återse Lilly en sista gång, får hon svaret på den fråga som under många år gnagt i henne.

Olympia
Mons Kallentoft

Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig dådet. Men vilka är de, och vad vill de? På Särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Så sker en explosion på Grand Hôtel och Zack dras in i en grym härva som blir djupt personlig.

Många lögner små
Annika Estassy

Många lögner små är den tredje delen i Annika Estassys omtyckta Måneby-trilogi som inleddes med Gröna fingrar sökes och fortsatte med En sång för Hedda.

Som gjorda för varann
Sophie Kinsella

Ava beger sig till en retreat i Italien där ingen får använda sitt namn eller berätta om sin bakgrund. Hon blir snabbt insvept i den italienska magin och möter "Dutch" - en snygg engelsman, och de två förälskar sig handlöst i varandra. Men vad händer när de återvänder till London? 

Napalm
Frida Moisto

Sjukhuset Ryhov i Jönköping har blivit bombhotat. Strax efteråt inkommer en svårt skadad kvinna som dör på akuten. Mordet kan kopplas samman med bomben. Snart uppdagas ytterligare ett mord. Har staden ännu en gång drabbats av en seriemördare? Samtidigt är kriminalkommissarie Lisa tillbaka i sina barndomstrakter, bunden av sitt förflutna. Det är något som inte stämmer, något personligt.

Blodskam
Caroline Engvall

Första delen i en ny spänningsserie om systerskap och hemligheter som tar oss från paradisvita stränder i Thailand till Norrlands mörka inland.

Ett rop på hjälp
Casey Watson

Sophia är bara tio år när hennes mamma är med om en fruktansvärd olycka. Strax därefter tas hon om hand av socialtjänsten. När Casey tar emot henne har det gått två år. Sophia uppträder provokativt och gör livet svårt för alla runt omkring sig. Allt eftersom det framkommer fler detaljer om Sophias förflutna blir det tydligare att hennes beteende döljer en barndom fylld av smärta och lidande. 

Cilkas resa
Heather Morris

Cilka Klein är sexton år när hon 1942 skickas till koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Lägerchefen på Birkenau, Johann Schwarzhuber, gör henne till sin älskarinna. Efter befrielsen stämplas Cilka som kollaboratör av ryssarna och skickas till ett avlägset, brutalt fångläger i Sibirien. Där ställs hon inför nya prövningar men livet förändras när hon träffar en vänlig, kvinnlig läkare som tar henne under sina vingar och låter henne hjälpa till att vårda de sjuka i lägret.

Hon hette Esmeralda
Jacobs, Melinda & Tunberger, Minna

Lilla Hjärtat är fallet som slutade i en tragedi och som berörde hela Sverige. Treåriga Esmeralda sveks av myndigheterna och tvingades lämna det familjehem som hon hade vuxit upp i sedan sju veckors ålder. Här får vi med familjehemsmamman Melinda Jacobs egna ord veta vad som egentligen hände.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se