TOPPLISTA JANUARI

1
Kastanjemannen Ny
Søren Sveistrup

En kvinna hittas mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer med fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan. Tänk om hon fortfarande lever?

2
Två sorters sanning Ny
Michael Connelly

Harry Bosch arbetar deltid i San Fernando där han utreder gamla olösta fall. En dag blir han kallad till ett apotek där ägarna, far och son, har blivit mördade. Utredningen leder Harry in i den smutsiga miljardindustri som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat.

3
Hjärnstark
Anders Hansen

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

4
Snöfall över strandcaféet
Lucy Diamond

Evie ser fram emot sin första jul med nya pojkvännen Ed. Hon har bestämt att det ska bli den bästa julen någonsin. Men då tar Eds före detta fru plötsligt kontakt och sedan dyker oväntade gäster upp. Lägg till snöstormar och familjedraman, och det ser ut som om julen kommer att bli lite av en kalkon.

5
Järtecken Ny
Christoffer Carlsson

1994 begås ett mord i den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras och döms men genom tiden gör brottet avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen? Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.

6
Skadad Ny
Cathy Glass

8-åriga Jodie är aggressiv och har avverkat fem fosterfamiljer på fyra månader. Cathy Glass, som varit fosterförälder i över tjugofem år, övertalas att göra ett försök men inser snabbt att Jodie är en större utmaning än hon hade kunnat föreställa sig.

7
Blindtunnel Ny
Tove Alsterdal

Daniel har förändrats sedan han förlorade jobbet men en dag hittar han en vingård som verkar obegripligt billig. Sonja går med på att lämna Sverige, i hopp om att de ska komma varandra nära igen. Men när Daniel ger sig på en igenmurad nedgång till Vingårds-källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt nära döden.

8
Familjereceptet Ny
Veronica Henry

Laura Griffins döttrar har lämnat boet och tanken på huset utan allt spring och skratt känns främmande för Laura. Men kanske får hon nu tid för sig själv, och även tid med maken Dom. Men när en hemlighet briserar i deras äktenskap rämnar Lauras värld. Nedslagen söker hon tröst i sin mormors receptbox, skriven under andra världskriget. Genom recepten och dess historier börjar Laura hitta tillbaka till sig själv. Och kanske har hon en plan för hur resten av livet ska levas.

9
På en ny nivå Ny
Carin Hjulström

Journalisten Frida Fors närmar sig femtio och vardagen skaver. Hon vill vidare och bejaka kärleken till jazzmusikern Chance i Paris. Steg två blir ett toppjobb på Svenska Mässan i Göteborg, där fullt kaos råder inför ett stundande EU-toppmöte. Uppdraget för Frida ut på mycket djupt vatten. Inte blir det lättare när ryska intressenter lägger sig i. Problemen hopar sig. Pressen på Frida ökar ytterligare när bästa vännen Madde går in i en livskris och inleder en kärleksaffär med en man som Frida känner alltför väl.

10
En högre rättvisa
Hjorth & Rosenfeldt

Den sjätte boken i den omtyckta serien med kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se