TOPPLISTA OKTOBER

1
Himmelskriket Ny
Mons Kallentoft

En het augustidag hittas en pojke död i en bil. Mamman verkar ha glömt pojken i bilen och hon utsätts för hat och hot på nätet. Malin Fors vet att det inte finns några enkla svar och så sker ett mord som tvingar henne och hennes kolleger att återvända till fallet.

2
Överlevaren Ny
Nora Roberts

Simone Knox är på bio när tre tonårskillar öppnar eld. Simone lyckas fly, men hennes två bästa vänner dör. Tre år senare är Simone en lovande konstnär. Men mardrömmen är inte över. Tillsammans med en annan av överlevarna, den unge polisen Reed Quartermaine, måste Simone förhindra att tragedin upprepas.

3
Oförsiktig kärlek Ny
Peter Robinson

En ung flicka hittats i en bil, ett misstänkt självmord. Men hon ägde ingen bil och hade inget körkort. Dessutom har en 60-årig man utan id-handlingar hittats död i en ravin. Samtidigt får Alan Banks en varning om att en gammal fiende har återvänt i ny skepnad. Jakten på mördaren är i full gång.

4
Stormvarning Ny
Maria Adolfsson

Det är juletid när en man hittas död på Doggerlands nordligaste ö Noorö. Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen, lättad över att slippa julfirandet. När ytterligare ett mord sker framträder kopplingar till ett lokalt whiskydestilleri, men Karen oroas mest över om hennes lindrigt laglydiga släktingar är inblandade.

5
Tatueraren i Auschwitz
Heather Morris

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få ”leva” och en dag står en ung kvinna framför honom och Lale blir blixtförälskad.

6
Pärlfarmen
Liza Marklund

Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sin familj i södra Stilla havet, på en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm. En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik. Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar.

7
Hjärnstark Ny
Anders Hansen

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

8
Bettys resa Ny
Marie-Louise Marc

Betty ska sälja in sina drömmars tidning till förlaget: Love, Betty, ett månadsmagasin med fokus på kärleken! Men det blir blankt nej. Istället följer hon med bästisen Kristin till Maldiverna. Betty försöker komma på vad hon ska göra när hon får höra att hennes tidigare chef Renée ska starta en tidning om kärlek och hon fylls med revanschlust! Tillbaka i Stockholm gör Betty upp en plan för hur hon ska komma vidare med sitt drömprojekt.

9
Vi måste prata Ny
Elaine Eksvärd

Vad tycker människor är läskigast när det gäller kommunikation? Jo, bland annat att avsluta en relation, ge feedback, kallprata, sälja in sina egna goda egenskaper och våga säga ifrån. Du vet säkert vilka samtal du helst undviker, men lika säkert är det att du förr eller senare kommer att ställas inför dem. Retorikexpert Elaine Eksvärd rankar här våra tio värsta samtal i vardagen och ger retoriska lösningar på problemen.

10
Det straff hon förtjänar Ny
Elizabeth George

Den lantliga idyllen i den engelska småstaden Ludlow krackelerar när en av dess mest högaktade medborgare, diakonen Ian Druitt, anklagas för pedofili. Än större oro blir det när Druitt avlider på den lokala polisstationen efter att han häktats. Frågan är om diakonen har begått självmord, eller blivit mördad?

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se