TOPPLISTA APRIL

1
Krokodilväktaren Ny
Katrine Engberg

Den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.

2
En grav för två
Anne Holt

En grav för två är den första boken med Anne Holts nya hjältinna, Selma Falck. En aktuell och insiktsfull spänningshistoria där den norska folksjälen står på spel.

3
Tjänster och gentjänster Ny
Sophie Kinsella

När Fixie Farr lyckas rädda en stilig främlings dator på ett café, blir han så tacksam att han skriver ner jag är skyldig dig en tjänst! på en servett. Till en början skämtar Fixie bort alltihop. Hon skulle väl aldrig be en främmande man om en tjänst? Men med tiden börjar Fixie och Sebastian hjälpa varandra på de mest oväntade sätt, och kanske blir detta början på ett äventyr för dessa två.

4
Långt hemifrån Ny
Cathy Glass

En sann och emotionellt gripande berättelse om Anna, som adopteras som tvååring från ett östeuropeiskt barnhem till England. Hon var efterlängtad och älskad, ändå blev det en katastrof.

5
Ingen lämnas kvar Ny
Dag Öhrlund

Tre kvinnor hittas mördade och kommissarie Ewert Truut försöker hitta ett mönster. Av en tillfällighet står sanningen plötsligt klar för honom. Han jagar en mycket ovanlig mördare som måste stoppas innan ännu ett offer faller. Ewerts arbete slutar med en hetsig jakt på den stekheta spanska solkusten.

6
Sambo på försök Ny
Beth O'Leary

Tiffy Moore behöver ett billigt boende och Leon Twomey är i stort behov av pengar. En annons kopplar ihop de två främlingarna. En perfekt lösning: Leon innehar lägenheten dagtid medan Tiffy jobbar, och på kvällarna och nätterna är den hennes. Trots att de aldrig träffats kommer Tiffy och Leon allt närmare varandra. Och med struliga ex och jobbproblem smälter deras världar samman till en. Men kan man verkligen bli kär i någon man aldrig träffat?

7
Timglaset
Tracy Rees

Timglaset är en varm roman om att hitta kärleken och om en plats som döljer familjehemligheter från den bästsäljande författaren Tracy Rees.

8
Hur jag lärde mig förstå världen
Hans Rosling

I samarbete med journalisten Fanny Härgestam har Hans Rosling skrivit sina memoarer med samma berättar­glädje som fick en hel värld att lyssna när han talade.

9
Folk med ångest
Fredrik Backman

En orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud.

10
Brevvännerna Ny
Eli Åhman Owetz

Malins äktenskap går på rutin. Veckans höjdpunkt är när bokbussen kommer. Erik har nyligen flyttat från Stockholm till idylliska Roslagen. I en lånebok hittar han några sidor ur en anteckningsbok. Orden gör honom nyfiken. Vem är kvinnan som har skrivit dem? En anonym brevväxling, via bokbussen, tar sin början. Sakta växer allt starkare känslor fram.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se