TOPPLISTA OKTOBER

1
Älskade barn Ny
Romy Hausmann

En kvinna och två barn flyr från en helvetisk, mångårig fångenskap. Men terrorn följer efter dem ut i friheten och stirrar dem rakt i ansiktet. Sofistikerad, välskriven och kuslig från första sidan.

2
I hemlighet begravd Ny
Sten, Viveca

Skelettdelar hittas på Telegrafholmen mittemot Sandhamn och Thomas Andreasson kallas dit i sensommarvärmen. Spåren pekar mot två kvinnor som försvann tio år tidigare. Men vem har egentligen begravts på ön?

3
Hon som måste dö Ny
David Lagercrantz

Den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien, väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik.

4
Vad hjärtat aldrig glömmer Ny
Kelly Rimmer

Alices mormor vädjar till sitt barnbarn att uppfylla hennes sista önskan: att resa till hennes barndoms Polen och hitta Alices morfar. Vågar Alice lämna sin autistiske son och högpresterande dotter hemma, för att resa till Polen och nysta i familjens dunkla förflutna?

5
Förödande konsekvenser Ny
Peter Robinson

En pojke från Mellanöstern hittas död i en soptunna. Kommissarie Alan Banks och hans kollega Annie Cabbot kallas in för att leda utredningen, men den tar en drastisk vändning när det visar sig att pojken har blivit knivhuggen till döds på en annan plats.

6
Minuten före midnatt Ny
David Baldacci

FBI-agenten Atlee Pine reser tillbaka till Andersonville i Georgia, där hennes tvillingsyster Mercy kidnappades och försvann tre decennier tidigare. Sökandet efter ledtrådar leder henne in på en väg kantad av mord, lögner och hemligheter. Ingenting av det Atlee Pine trott sig veta visar sig vara sant.

7
Vargen
Katarina Wennstam

Katarina Wennstam berättar om ett samhälle där rättvisan gör skillnad på män och kvinnor, och där den mediala cirkusen utnyttjar spektakulära brott för att skapa maximalt intresse. En dag kommer vargen, men lyssnar någon på varningarna?

8
Berättelsen om Nahr Ny
Susan Abulhawa

Palestinska Nahr tvingas uppsöka sin mans familj när han försvinner. Där träffar Nahr hans bror, Bilal, och blir förälskad. Men Bilal lever ett dubbelliv, upptagen av politisk aktivism och terrorism och Nahr tvingas att bli kurir åt revolutionärerna. Efter ett bombattentat grips Nahr och sätts i fängelse i Israel.

9
Bara lite till
Simona Ahrnstedt

En feelgood-romance om att finna sig själv, på en plats där man inte alls passar in. En fristående roman med den unika mix som kännetecknar Simona Ahrnstedt – humor, kärlek, samhällsengagemang och karaktärer som berör.

10
Dotter saknad
Anna Jansson

Första delen i en ny deckarserie. En berättelse om en förälders värsta mardröm. Det är också en historia om vad som kan ske med ett försummat barn när verkligheten blivit outhärdlig, och om vanföreställningar som får livsfarliga konsekvenser.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se