TOPPLISTA JUNI

1
Syndabocken Ny
Sofie Sarenbrant

Den fristående sjätte delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. En samtidsdeckare om lögner, hämnd och dysfunktionella familjer. Hur väl känner du egentligen ditt barn?

2
Bokhandeln på Riverside Drive Ny
Frida Skybäck

Charlotte ärver oväntad en bokhandel i London. Den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.

3
Kvinnan på bänken Ny
Anna Jansson

Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen.

4
Tre timmar Ny
Anders Roslund

I ett bårhus ligger en död man för mycket, i ett låst rum. Piet Hoffmann ska göra ett sista farligt uppdrag. Det tar honom genom en torr öken till ett rytande hav, i en värld där ett människoliv saknar värde. Hemma i Sverige väntar och längtar Zofia och pojkarna efter sin make och pappa.

5
Ett oväntat besök Ny
Åsa Hellberg

Nikki trivs med livet hemma på hästgården men så dör hennes gamla pappa, han som lämnat gården för solen på Mallorca, och allt vänds upp och ner. Det som skulle bli ett okomplicerat arvskifte mellan en far och hans enda barn blir istället en bitter tvist. Mitt i allt detta blir hon våldsamt förälskad.

6
Livet kan börja
Sheila O'Flanagan

När Imogen försvinner spårlöst står hennes familj handfallen. Någon som lever ett perfekt liv försvinner väl inte frivilligt? Men ingen vet att Imogen har planerat att lämna sin kontrollerande make i åratal. När hon ser chansen till en nystart lämnar hon allt och bosätter sig i den franska by där hon bodde som barn.

7
Den lilla bistron i Bretagne
Nina George

Den tyska hemmafrun Marianne hoppar i floden Seine med en önskan att livet ska ta slut. Men hon räddas och beger sig, trots att hon inte kan tala knappt ett ord franska, till en liten by i Bretagne, och hennes livsgnista vaknar sakta till liv, omhuldad av makalös mat och färgstarka karaktärer.

8
Skuggsystern (3) Ny
Lucinda Riley

Del tre i Lucinda Rileys serie om de sju adoptivsystrarna, löst baserad på stjärnbilden Plejaderna.

9
Liten tvåa med potential
Camilla Davidsson

Sofia har en snygg pojkvän, ett bra jobb och en tvåa med renoveringsbehov. När hantverkaren Arvid dyker upp blir Sofia irriterad på hans bestämda åsikter om allt. Dessutom känns det som om han ser henne på ett sätt som ingen annan gör. När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i hennes polerade fasad.

10
Silvervägen
Stina Jackson

En stämningsfull psykologisk spänningsroman. Med den lilla orten som fond, där alla känner alla, utvecklar sig ett drama om att aldrig ge upp, om att orka vara stark när det är som mörkas.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se