TOPPLISTA AUGUSTI

1
Rotvälta Ny
Tove Alsterdal

Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka. Tjugotre år senare hittar han sin pappa mördad. Polisen Eira Sjödin undersöker mordet och kommer allt närmare sitt eget liv.

2
Med hjärtat som insats Ny
Simona Ahrnstedt

Dessie och Sam älskade varandra men på en fest krossades deras kärlek. Femton år senare är Dessie säkerhetsexpert och Sam har skapat ett hotellimperium. När Sam får mordhot riktade mot sig behöver han en livvakt. Ödet för Dessie i hans väg. Den här gången spelar de med hjärtat som insats.

3
Sovsågott Ny
Anders Roslund

De var fyra år när de försvann samma dag. Nu sörjs de på samma kyrkogård. Men varken flickan under det vita träkorset eller flickan som heter Linnea finns i sina kistor. För att förstå hur de hör ihop måste kriminalkommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffmann utkämpa sitt hittills svåraste och farligaste uppdrag.

4
Vargasommar
Hans Rosenfeldt

En död varg. En våldsam knarkuppgörelse. En kvinnlig lönnmördare av sällan skådat slag. På bara några dagar vänds tillvaron upp och ner för Haparandapolisen Hannah Wester.

5
Där kräftorna sjunger
Delia Owens

Den internationella succén, nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris.

6
Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhist Ny
Björn Natthiko Lindeblad

En självbiografisk berättelse om hur Björn lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk. Efter 17 år återvänder han till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare.

7
En nästan perfekt semester
Lucy Diamond

Drottningen av Beach Reads är tillbaka med den perfekta semesterläsningen om nya vänskaper, gamla hemligheter och spirande kärlek.

8
Skuggan bakom dig Ny
Anna Jansson

Kriminalinspektör Kristoffer Bark har fått ett ouppklarat fall på sitt bord. Emelie Kartman, en lågstadielärare som återfanns på botten av Lanna badgruva. Det blir snart uppenbart att utredningen hade stora brister. Tidigare utredare har inte gått till botten med att undersöka de hot Emelie utsattes för innan hon dog.

9
Innan molnen kommer
Mari Jungstedt

En spansk åklagare hittas mördad på den spanska solkusten. Lärarinnan Lisa Hagel, som just har flyttat till Spanien, dras in i utredningen tillsammans med polisen Hector Correa. Snart inträffar ännu ett mord.

10
Den lilla bokhandeln i hamnen
Jenny Colgan

Zoe vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin son. Hon tar jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna. Barnen lever rövare vid vackra Loch Ness men Zoe låter sig inte skrämmas. Det är dessutom en bonus att hon kan hjälpa till med bokbussen.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se