TOPPLISTA JANUARI

1
Ödesmark Ny
Stina Jackson

Vårvintern håller sitt grepp om Ödesmark, den lilla byn utanför Arvidsjaur. Där bor Liv med sin gamla pappa Vidar och tonårssonen Simon. Alla tycks fråga sig varför Liv har stannat med sin pappa i detta bortglömda hörn av Lappland. Människor pratar om Vidars förmögenhet och vilket lätt villebråd familjen är…

2
Bara ett litet mord Ny
Carin Hjulström

Slottsmiljöer vid Mälaren är scenen för Carin Hjulströms nya deckarserie om skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes halvkriminelle brorson. Mysdeckare i Agatha Christies anda.

3
Albatross Ny
Ann Cleeves

Poliskommissarie Matthew Venn är tillbaka i det lilla samhället Barnstaple i norra Devon. Inte bara för att sörja sin far, utan för att ta sig an sitt första stora fall. En man har hittats mördad och han har en albatross tatuerad i nacken. Det blir en jakt som tar Matthew och hans team tillbaka till gamla livsfarliga hemligheter.

4
Fjärilsrummet
Lucinda Riley

En gripande historia om familjehemligheter, förlorad kärlek och nya chanser.

5
Pojken som följde med sin far till Auschwitz Ny
Jeremy Dronfield

1939, i Wien, greps Gustav Kleinmann av SS. Tillsammans med sin tonårige son Fritz skickades han till lägret Buchenwald i Tyskland. Detta är början på en prövning som inbegriper misshandel, svält och omänskliga förhållanden. När Gustav ska förflyttas till Auschwitz - en säker dödsdom vägrar Fritz lämna hans sida. Det som håller dem vid liv genom fasorna och lidandet är kärleken mellan far och son.

6
Sen for jag hem
Karin Smirnoff

Janakippo lämnar Smalånger för att delta i en utställning i Stockholm. Där kommer hennes förflutna åter en gång i kapp henne, samtidigt som nya möjligheter öppnar sig. Kanske innebär det en chans till ett värdigt liv. Med kärleken och konsten som kraft. Om det inte vore för john bror diana och de andra som kallar från norr.

7
Skuggjägaren
Camilla Grebe

En originell spänningsroman om driften att förstå sig själv, men också ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid.

8
Graven Ny
Lotta Lundh

Ola Jonsson, ägaren till en av Sunnes största fabriker, är försvunnen och kriminalkommissarie Erik Ljung får utredningen på sitt bord. Men fallet visar sig vara mycket svårlöst, det finns dessutom alldeles för många misstänkta.

9
Offer 55 Ny
James Delargy

Två misstänkta pekar ut varandra. En av dem är en seriemördare, den andra är hans tilltänkta offer. En av dem talar sanning. En av dem ljuger. Kommer Chandler Jenkins hinna lösa fallet innan någon av männen blir offer 55?

10
Lyckan finns i ett ögonblick
Kate Eberlen

Letty och Alf träffas i Rom. De har dansen gemensamt. Letty var balettdansös innan karriären tog slut på grund av en skada, medan Alf är brittisk mästare i pardans. Men allt förändras när båda konfronteras med sitt förflutna. Frågan är om de kan hitta en framtid tillsammans?

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se