TOPPLISTA OKTOBER

1
Kungariket Ny
Jo Nesbö

Jo Nesbøs nya fristående thriller är ett ödesmättat familjedrama med arketypiska drag.

2
Fruset guld Ny
Rolf & Cilla Börjlind

Olivia Rönning flyger till Arjeplogsfjällen för att utreda ett mordfall men hennes helikopter kraschar. Hon klarar sig och tar sig till en fiskecamp. Tom Stilton far dit för att hjälpa henne. Tillsammans avslöjar de att den mördade mannen är ett offer för en gåta som sträcker sig ett halvsekel tillbaka i tiden.

3
Under samma himmel Ny
Camilla Davidsson

Under samma himmel är en berättelse om vad som händer när det liv man byggt upp och kämpat för inte längre skänker en lycka och vad som egentligen är viktigt när livet ställs på sin spets.

4
Floden hem Ny
Hannah Richell

De tre systrarnas barndom slutade i en tragedi. Margot hade lovat sig själv att aldrig återvända till Somerset. Men när systern ska gifta sig åker hon dit. Under en vecka ses tre systrar i det vackra gamla huset vid floden. Alla med hemligheter som nu oundvikligen tvingas upp till ytan.

5
Stormvakt
Kristina Ohlsson

Kristina Ohlssons nya deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg.

6
Där kräftorna sjunger
Delia Owens

Den internationella succén, nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris.

7
När regnen upphör Ny
Dag Öhrlund

Kommissarie Ewert Truut utreder en serie mord där offren påträffas tillsammans med en del av en död mus. Ewert hamnar på sjukhus där han drabbas av en kvinnlig stalker. Samtidigt ska han hantera stormar i sitt förhållande, Carolinas olyckliga liv och surkålsjuicen från medarbetaren Richard Kahn.

8
Bara på besök Ny
Beth O'Leary

Eileen är trött på att vara 79 år. Leena är trött på sitt liv som trettioåring. Kanske är det dags för dem att byta plats i ett par månader? Eileen kan bo i London och leta efter kärleken. Under tiden kan Leena ta hand om Eileens förpliktelser i lantliga Yorkshire. Men de blir snart varse att det inte är så enkelt som de trott att vara på besök i varandras liv.

9
Rotvälta
Tove Alsterdal

Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka. Tjugotre år senare hittar han sin pappa mördad. Polisen Eira Sjödin undersöker mordet och kommer allt närmare sitt eget liv.

10
Överlevarna Ny
Alex Schulman

Tre bröder åker tvärs över landet för att sprida sin mors aska vid torpet som ingen av dem besökt på tjugo år. Alex Schulmans "Överlevarna" är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se