TOPPLISTA AUGUSTI

1
Det som göms i snö Ny
Carin Gerhardsen

Ett otroget par sätter sig i bilen för att hitta en avskild mötesplats. En ung kvinna får oväntat lift av en främling. En man kör för fort på snötäckta vägar. Alla inblandade har passerat samma ravin. Men bara en har kört någon av vägen och lämnat någon att dö.

2
Ett mörker mitt ibland oss
Mari Jungstedt

Under kappseglingen Gotland runt upptäcks ett lik i strandkanten. Offret är Tobias Ström som driver en populär krog. Vem ville honom så illa? Kommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson kastas in i en ny mördarjakt.

3
Pärlfarmen Ny
Liza Marklund

Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sin familj i södra Stilla havet, på en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm. En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik. Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar.

4
Sommar på den lilla ön i havet
Jenny Colgan

Flora har valt storstan framför den ödsliga ö där hon växte upp. Men hon tvingas tillbaka till ön, i ett försök att få med sig öborna i ett projekt. Plötsligt är hon tillbaka i det liv som hon kämpat för att komma bort ifrån. Hon bestämmer sig för att starta ett café i hamnen men för att lyckas måste hon bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns.

5
En sommar i Brighton
Lucy Diamond

I ett hus nära Brightons strand bor tre kvinnor. Rosa har börjat om sitt liv och arbetar nu med det hon älskar mest av allt: mat. Georgie är fast besluten att lyckas som journalist och Charlotte kämpar med att komma över en stor sorg. När dessa tre kvinnor lär känna varandra påbörjas ett helt nytt kapitel i deras liv.

6
Livet kan börja
Sheila O'Flanagan

När Imogen försvinner spårlöst står hennes familj handfallen. Någon som lever ett perfekt liv försvinner väl inte frivilligt? Men ingen vet att Imogen har planerat att lämna sin kontrollerande make i åratal. När hon ser chansen till en nystart lämnar hon allt och bosätter sig i den franska by där hon bodde som barn.

7
Kallbrand Ny
Rolf & Cilla Börjlind

På Mekongfloden i Thailand glider Tom Stilton fram i en kanot, på väg in i Gyllene triangeln, på jakt efter en mörk hemlighet. Samtidigt får Olivia Rönning ett specialuppdrag. En familj har sprängts ihjäl i sin bil, dådet har skakat om Sverige.

8
Bokhandeln på Riverside Drive
Frida Skybäck

Charlotte ärver oväntad en bokhandel i London. Den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.

9
Nattskiftet Ny
Michael Connelly

När Renée Ballard anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon till de otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. En natt är hon först på plats efter en brutal misshandel av en prostituerad. Kort därefter kallas hon till en nattklubb där flera personer har skjutits. De här fallen tänker hon inte släppa ifrån sig. 

10
Cold Case: Försvunnen Ny
Tina Frennstedt

Första delen i en deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. Fallet blir aldrig uppklarat. Sexton år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Till en början famlar polisen i mörkret, men ett DNA-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se