TOPPLISTA FEBRUARI

1
Macbeth Ny
Jo Nesbö

Jo Nesbø har förvandlat Shakespeares berömda pjäs till en gastkramande thriller om makt, hämnd och skuld.

2
Omgiven av idioter
Thomas Erikson

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Med vetenskapliga grund och genom vardagens möten ger den dig konkreta hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar.

3
Kritgubben Ny
C.J. Tudor

Det börjar 1986. Den 12-årige Eddie träffar mr Halloran – Kritgubben. Han ger Eddie idén med kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden. Det var roligt ända till att kritfigurerna ledde till en död kropp. Trettio år senare kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur.

4
Camino Island Ny
John Grisham

Ett ovärderligt originalmanuskript stjäls från ett bibliotek. Bruce Cable, som äger en populär bokhandel på Camino Island, är misstänkt. Författaren Mercer Mann lovas en rundlig ersättning om hon kan ta reda på vad Bruce Cable döljer men uppdraget går inte som planerat.

5
Stormsystern Ny
Lucinda Riley

När Ally D'Aplièse nås av nyheten om sin fars död skyndar tillbaka till sitt barndomshem, där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung. 

6
Hjärnstark
Anders Hansen

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns. 

7
Vit krypta Ny
Mariette Lindstein

En thriller om sekter med osynliga nätverk, frihetsberövande, maktlöshet och manipulation – och om en syskonkärlek som är starkare än allt.

8
Silvervägen
Stina Jackson

En stämningsfull psykologisk spänningsroman. Med den lilla orten som fond, där alla känner alla, utvecklar sig ett drama om att aldrig ge upp, om att orka vara stark när det är som mörkas.

9
1793
Niklas Natt och Dag

En makaber historisk mordhistoria som utspelar sig på 1700-talet.

10
Bortom varje rimligt tvivel
Malin Persson Giolito

När advokat Sophia Weber bestämmer sig för att hjälpa Stig Ahlin är det för att hon upptäckt avgörande brister i mordutredningen. Men att Sophia gör sitt yttersta för att få sin klient frikänd väcker mångas avsky. Och ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort?

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se