SVENSKA NYHETER FEBRUARI

Folk med ångest
Fredrik Backman

En orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud.

En grav för två
Anne Holt

En grav för två är den första boken med Anne Holts nya hjältinna, Selma Falck. En aktuell och insiktsfull spänningshistoria där den norska folksjälen står på spel.

Timglaset
Tracy Rees

Timglaset är en varm roman om att hitta kärleken och om en plats som döljer familjehemligheter från den bästsäljande författaren Tracy Rees.

Ett högre syfte
MalinThunberg Schunke

Den svenske Amir Yasin hamnar mitt i ett attentat på den franska rivieran och blir misstänkt för mord. Den svenska åklagaren Esther Edh och hennes chef Fabia Moretti blir engagerade i fallet. Vad hände egentligen? Isolerad från allt kämpar Amir Yasin förtvivlat för att överleva i ett av Europas största och mest brutala fängelser.

En hängiven man
Peter Robinson

Den före detta professorn Harry Steadman hittas död utanför en avskild by. Han verkar ha varit en man som respekterades och beundrades av alla. Alla utom den som tog livet av honom. Kommissarie Alan Banks lämnade våldets London för ett fridfullt liv som polis på landsbygden. Men mordet på Steadman gör det tydligt att ondskan kan frodas även på den vackraste plats.

Under fallande stjärnor
Nora Roberts

Ethan Quinn har alltid dragits till havet, och efter adoptivfadern Rays död lägger han all sin tid på familjens båtbyggarverksamhet. Men svårare utmaningar står för dörren. Tioårige Seth behöver sina tre storebröder. Och så finns Grace, kvinnan som Ethan aldrig vågat erkänna att han älskar. För att bli lycklig måste Ethan försonas med sitt förflutna.

Låt mig vara
Clare Mackintosh

För ett år sedan tog Caroline Johnson sitt liv, precis som sin make gjort tidigare. Carolines dotter, Anna börjar leta efter information om de två dödsfallen. Anna blir övertygad om att föräldrarna blivit mördade. Men när hon lyfter på locket till det förgångna utsätter hon sig själv och sin familj för en fara hon aldrig någonsin kunnat föreställa sig. 

Den oönskade
Alex Dahl

Cecilia lever ett lugnt liv i den lilla norska byn Sandefjord. Hon är gift och har två små döttrar. När en liten pojke, Tobias, hamnar i Cecilias familj som tillfälligt fosterbarn, störs hennes välordnade liv. Vem är pojken? Det visar sig snart att Cecilia vet mer än hon först gett sken av. Och pojken verkar känna till något om Cecilia. Samtidigt som Cecilia med näbbar och klor försöker upprätthålla sin fasad avslöjas hemlighet efter hemlighet och allting börjar sakta rämna.

Hemligheten
Kathryn Hughes

Beth har aldrig känt till sanningen om sin härkomst, men nu måste hon ta reda på allt eftersom det kan betyda liv eller död för hennes svårt sjuka son, Jake. När hon en dag hittar ett gulnat tidningsurklipp bland sin mors tillhörigheter inser hon att nyckeln till Jakes framtid finns i det förflutna. Hon måste tillbaka dit där allt började för att avslöja … hemligheten.

Järnänglar
Martin Österdahl

Den 11 september 2001 flyger två flygplan in i World Trade Center. En vecka tidigare kastar sig en UD-anställd man från en balkong på ett hotell i Jerusalem. Max Anger får i uppdrag att utreda mannens död. I jakten på sanningen kommer Max ett hemligt svenskt brödraskap på spåren, med kopplingar till starka utländska krafter. När han utmanar dem vänds allt emot honom och han anklagas för att själv ligga bakom det dödsfall han utreder.

Järnänglar

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se