SVENSKA NYHETER JULI

Kallbrand
Rolf & Cilla Börjlind

På Mekongfloden i Thailand glider Tom Stilton fram i en kanot, på väg in i Gyllene triangeln, på jakt efter en mörk hemlighet. Samtidigt får Olivia Rönning ett specialuppdrag. En familj har sprängts ihjäl i sin bil, dådet har skakat om Sverige.

Pärlfarmen
Liza Marklund

Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sin familj i södra Stilla havet, på en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm. En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik. Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar.

Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket
Jonas Jonasson

Den fristående fortsättningen på Jonas Jonassons succéroman om hundraårige Allan Karlsson.

Nattskiftet
Michael Connelly

När Renée Ballard anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon till de otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. En natt är hon först på plats efter en brutal misshandel av en prostituerad. Kort därefter kallas hon till en nattklubb där flera personer har skjutits. De här fallen tänker hon inte släppa ifrån sig. 

En otippad kärlekshistoria
Anna Jansson

Det är bra om man kan göra något med sin ilska i stället för att behärska den, brukade gammelmormor Amalia säga. Visdomsord som frisörskan Angelika Lagermark på Salong d Amour tagit med sig. Medan hon hjälper sina kunder att hitta kärleken knakar hennes egen relation med taxichauffören Magnus allt mer i fogarna.

Mittvatten
Arne Dahl

Sam Berger är misstänkt för ett mord han inte har begått, och partnern Molly Blom ligger i koma. Han flyr till skärgården. Ett terrordåd hotar Stockholm och en jagad mördare – som nu har kidnappat en flicka – kan gå fri. Är Berger lösningen eller en del av problemet?

Ett frågetecken är ett halvt hjärta
Sofia Lundberg

Elin Boals lever ett perfekt livmen när hon får ett brev från Fredrik, som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland, kommer minnena tillbaka och fyller henne med skam över det som fick henne att fly och aldrig återvända. Elin att hon måste möta sitt förflutna.

Makt utan gräns
Tom Clancy & Marc Cameron

En attack på en oljeplattform i Afrika, en terrorattack på en amerikansk jagare och ett spionfartyg som när som helst kan falla i kinesiska händer. Världen är i chock och allt fler misstankar riktas mot Kinas president Zhao. Men efter en fruktansvärd eldstrid i Texas upptäcks en fruktansvärd hemlighet som visar att allt inte är som det verkar.

Cold Case: Försvunnen
Tina Frennstedt

Första delen i en deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. Fallet blir aldrig uppklarat. Sexton år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Till en början famlar polisen i mörkret, men ett DNA-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet.

Historien om Arthur Truluv
Elizabeth Berg

Under de senaste sex månaderna har Arthur Moses dagar sett likadana ut: Han tar hand om sin rosenträdgård och sin katt, sedan tar han bussen till kyrkogården och äter lunch vid sin hustrus grav. Maddy Harris är en introvert tjej som tillbringar rasterna på kyrkogården för att undvika de andra tonåringarna i skolan. En eftermiddag gör hon Arthur sällskap, en gest som är början på en oväntad vänskap mellan tvåensamma själar. 

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se