SVENSKA NYHETER MAJ

Tre timmar
Anders Roslund

I ett bårhus ligger en död man för mycket, i ett låst rum. Piet Hoffmann ska göra ett sista farligt uppdrag. Det tar honom genom en torr öken till ett rytande hav, i en värld där ett människoliv saknar värde. Hemma i Sverige väntar och längtar Zofia och pojkarna efter sin make och pappa.

Bokhandeln på Riverside Drive
Frida Skybäck

Charlotte ärver oväntad en bokhandel i London. Den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna. 

Kvinnan på bänken
Anna Jansson

Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen.

Ett oväntat besök
Åsa Hellberg

Nikki trivs med livet hemma på hästgården men så dör hennes gamla pappa, han som lämnat gården för solen på Mallorca, och allt vänds upp och ner. Det som skulle bli ett okomplicerat arvskifte mellan en far och hans enda barn blir istället en bitter tvist. Mitt i allt detta blir hon våldsamt förälskad.

Skuggsystern
Lucinda Riley

Del tre i Lucinda Rileys serie om de sju adoptivsystrarna, löst baserad på stjärnbilden Plejaderna.

Den engelske kusinen
Jan Mårtenson

Ett klassiskt Homanäventyr med dramatik, oväntade förvecklingar och en lika oväntad upplösning. Kulturhistoria, antikviteter och afrikanska viner finns också med liksom siamesdamen Cléo de Merode.

Gröna fingrar sökes
Annika Estassy

Agnes orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Vad ska hon göra? Många mil söderut, bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel.

Alltid din dotter
Caroline Säfstrand

En roman om tre kvinnors sökande efter svar, begravda hemligheter som flyter upp till ytan och hur svårt det faktiskt är att sluta fred med sitt förflutna.

Nattvakten
Anna Ihrén

Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men så gör en liten flicka en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson erbjuds en ny tjänst.

Din vän Forsete
Christina Erikson

En mördare som leker med polisen, som ständigt ligger steget före. En rad brutala kvinnomord får kommissarie Elias Svensson att vända sig till författaren Cornelia Lind för att förstå mördarens psyke. Cornelia har egna, personliga erfarenheter som kan komma till nytta, men som samtidigt försätter henne i livsfara. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna. Någon som utger sig för att vara en vän.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se