SVENSKA NYHETER MARS

Liten tvåa med potential
Camilla Davidsson

Sofia har en snygg pojkvän, ett bra jobb och en tvåa med renoveringsbehov. När hantverkaren Arvid dyker upp blir Sofia irriterad på hans bestämda åsikter om allt. Dessutom känns det som om han ser henne på ett sätt som ingen annan gör. När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i hennes polerade fasad.

En helt vanlig familj
Mattias Edvardsson

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en villa utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag anklagas Stella för mord. Vi får följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

Falco
Mons Kallentoft & Anna Karolina

En tonårsflicka utför ett terrordåd i Stockholms tunnelbana. Är hon en ensam galning eller har hon agerat på någons order? En polis hittas kort därpå brutalt mördad. Han var hanterare för en infiltratör som nu kräver kriminalinspektör Zack Herry som kontaktperson.

Blå längtan
Elisabet Nemert

Två barn föds samma dag, den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. De förs samman av ödet. En berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Naomis och Pias oförutsägbara livsresor rymmer såväl sorg och glädje som dramatik och kärlek, och som en röd tråd löper deras starka vänskap.

En fråga om tro
Donna Leon

Kommissarie Guido Brunetti drömmer om att fly från Venedigs turisthorder. Men en gammal vän misstänker att rättegångar systematiskt förhalas och just när semestern är inom räckhåll sker ett brutalt mord, så kommissarie Brunetti tvingas stanna i den kokheta staden för att lösa fallet.

Cirkusflickan
Pam Jenoff

Tyskland, 1944. Den sextonåriga Noa arbetar som städerska på en tågstation då hon en kväll upptäcker en godsvagn fylld med övergivna judiska spädbarn. Innan hon hinner tänka lyfter hon upp ett av barnen och flyr. Noa och barnet räddas och tas om hand av ett kringresande cirkussällskap medan kriget kommer allt närmare.

Hemligheten i Cornwall
Liz Fenwick

Jude får kalla fötter på sin bröllopsdag och flyr till Pengarrock, en herrgård i Cornwall där hon fått ett uppdrag att katalogisera familjen Trevillions enorma bibliotek. Judes efterforskningar verkar antyda en fruktansvärd tragedi som ägde rum för århundranden sedan, en dispyt om en förlorad skatt. När den nye ägaren vill sälja Pengarrock inser Jude att hon måste hinna avslöja hemligheten och stoppa försäljningen.

Julia och Jack
Anna Lönnqvist

En kärlekshistoria om när livet vänds upp och ner och kolliderar med drömmarna. Om hur väl bevarade hemligheter och lögner kan skapa missförstånd och djupa sår som verkar omöjliga att övervinna.

Annars skjuter jägaren mig
Nele Neuhaus

Äntligen ska kriminalinspektör Pia Kirchhoff, hemligt nygift, få sin välförtjänta semester. Men ett par dagar före resan nås hon av ett telefonsamtal som får planerna att gå om intet. Utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort därpå inträffar ytterligare ett liknande mord: en kvinna skjuts genom sitt köksfönster. Inget av offren hade några fiender.

En sista söndag
Julie Parsons

Den fridfulla badorten utanför Dublin lamslås av chock när en pensionerad domare blir brutalt mördad. Den f.d. polisinspektören Michael McLoughlin dras in i utredningen och börjar nysta i domarens förflutna. Det leder honom tillbaka till sin egen far som årtionden tidigare mördades av IRA. När han söker sanningen bakom de båda brotten hamnar han i en spiral av utpressning, våld och mörka familjehemligheter.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se