SVENSKA NYHETER FEBRUARI

En avlägsen kust
Jenny Colgan

Lorna bor på den lilla skotska ön Mure dit flyktingen Saif kommer för att arbeta som läkare. Men kommer han att kunna gå vidare trots sina tunga minnen och svåra erfarenheter? Den här sommaren gör Saif sitt bästa för att känna sig som hemma i en ny och obekant miljö, och för Lorna kommer ingenting mer att bli sig likt.

Hör mig viska
Mons Kallentoft

Tim Blanck är tillbaka i Palma, där hans dotter försvann. På femårsdagen av försvinnandet får han nya ledtrådar. De för honom till fastlandet, in i en hänsynslös värld av handel med människoliv. Han dras allt djupare ner i sitt eget mörker men han är beredd att offra allt för att hitta sin dotter.

Nattsångaren
Johanna Mo

Polisutredaren Hanna Duncker tvingas återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. 15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare.

Ur askan
Lina Areklew

Fredrik Fröding förlorade hela sin familj i Estoniakatastrofen. Sofia Hjortén är utredaren som återvänt till Örnsköldsvikspolisen efter en karriär i Stockholm. För femton år sedan hade de en kort romans. Nu möts de igen i semesterparadiset Ulvön i Höga kusten. Hon som utredare av ett brutalt mord. Han som misstänkt.

Den andra dottern
Alex Dahl

När Alisons dotter drunknar doneras hennes hjärta till Iselins dotter, Kaia. Alison får reda på vem som har fått hennes dotters hjärta och blir besatt av tanken på att det slår vidare i ett annat barns kropp. Hon börjar hitta vägar in i den andra familjens liv. Allt för att komma nära sin dotter igen.

Vi ses i Beachcomber Bay
Jill Mansell

Vi ses i Beachcomber Bay är en feelgoodroman om kärlekstrassel och systerliga dilemman full av varm humor och oväntade vändningar.

Han dör om du inte
Peter James

Kipp Brown tar med sig sin son på en fotbollsmatch. Kipp vänder bort blicken ett ögonblick och hans son är försvunnen. Han får ett meddelande: Vi har din son, om du vill se honom vid liv igen måste du betala. Kriminalintendent Roy Grace får utredningen på sitt bord.

Nollpunkt
Thomas Enger & Jörn Lier Horst

Sonja Nordstrøm dyker aldrig upp på lanseringen av sin kontroversiella självbiografi och på teven i hennes hem hittar bloggaren Emma Ramm en nummerlapp fasttejpad, med Nummer 1. Polisutredaren Alexander Blix tilldelas rollen att leda undersökningen kring det mystiska försvinnandet och omständigheterna tvingar Ramm och Blix att samarbeta.

Ett enda andetag
Gabriella Ullberg Westin

En svårt misshandlad kvinna kommer till Hudiksvalls sjukhus. Hon vägrar säga vem hon är och vad som har hänt. Johan Rokka och Janna Weissmann är kollegor vid Hudiksvallspolisen. Relationen mellan dem är sval efter att han en gång för alla har gett upp hoppet om att de ska bli mer än kolleger. Men när Janna utsätts för flera attentat kan Rokka inte låta bli att bli känslomässigt engagerad och deras liv flätas samman igen.

Spåren efter dig
Katherine Webb

April 1942. Under en bombningsnatt i Bath försvinner den sex år gamla Davy Noyle. Frances Parry, som bär ansvaret för honom vägrar att tro på att han är död. När dammet slutar yra över staden hittas en kropp. Men det är kroppen av Frances bästa vän som varit saknad i över tjugo år. Frances tvingas återvända till ett brott som har kastat djupa skuggor över hela hennes liv. Den här gången lovar hon att avslöja sanningen.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se