SVENSKA NYHETER SEPTEMBER

Fruset guld
Rolf & Cilla Börjlind

Olivia Rönning flyger till Arjeplogsfjällen för att utreda ett mordfall men hennes helikopter kraschar. Hon klarar sig och tar sig till en fiskecamp. Tom Stilton far dit för att hjälpa henne. Tillsammans avslöjar de att den mördade mannen är ett offer för en gåta som sträcker sig ett halvsekel tillbaka i tiden.

Under samma himmel
Camilla Davidsson

Under samma himmel är en berättelse om vad som händer när det liv man byggt upp och kämpat för inte längre skänker en lycka och vad som egentligen är viktigt när livet ställs på sin spets.

Floden hem
Hannah Richell

De tre systrarnas barndom slutade i en tragedi. Margot hade lovat sig själv att aldrig återvända till Somerset. Men när systern ska gifta sig åker hon dit. Under en vecka ses tre systrar i det vackra gamla huset vid floden. Alla med hemligheter som nu oundvikligen tvingas upp till ytan.

När regnen upphör
Dag Öhrlund

Kommissarie Ewert Truut utreder en serie mord där offren påträffas tillsammans med en del av en död mus. Ewert hamnar på sjukhus där han drabbas av en kvinnlig stalker. Samtidigt ska han hantera stormar i sitt förhållande, Carolinas olyckliga liv och surkålsjuicen från medarbetaren Richard Kahn.

Bara på besök
Beth O'Leary

Eileen är trött på att vara 79 år. Leena är trött på sitt liv som trettioåring. Kanske är det dags för dem att byta plats i ett par månader? Eileen kan bo i London och leta efter kärleken. Under tiden kan Leena ta hand om Eileens förpliktelser i lantliga Yorkshire. Men de blir snart varse att det inte är så enkelt som de trott att vara på besök i varandras liv.

Överlevarna
Alex Schulman

Tre bröder åker tvärs över landet för att sprida sin mors aska vid torpet som ingen av dem besökt på tjugo år. Alex Schulmans "Överlevarna" är en roman om att återuppleva sin barndom som vuxen.

I krigets skugga
Lizzie Page

1939. Krig har brutit ut, och barn evakueras till landsbygden för att undkomma bomberna i London. Vivis förmåga att känna kärlek lämnade henne när hon fick veta sanningen om sin man, Edmund och lämnade sin älskade syster åt hennes öde. Men sjuåriga Pearl flyttar in och Vivi och Pearl upptäcker att de har ett band som går djupare än de kunde ha anat från innan Pearl föddes, och djupt ner i Viviennes förflutna.

Striden om Dimön
Mariette Lindstein

Journalisten Julia Frisk har lovat sig själv att aldrig träffa sektledaren Franz Oswald igen. Men på grund av ett olyckligt sammanträffande, får Julia och Franz en gemensam fiende. Samfundet kallar sig Ursprungsevangelisterna, ett religiöst brödraskap som använder ortodoxa, grymma metoder för att uppfostra sina döttrar. När Julia börjar gräva i dess förflutna öppnar hon ett ormbo av besatthet och ondska, och blir deras måltavla.

Älvornas kulle
Elisabet Nemert

Celines tillvaro slås i spillror när maken vill skiljas. Hon förlorar sitt arbete och hon och barnen måste ge sig av. De flyttar in i ett gammalt hus i Sunnanäng. Uppe på husets vind finner Celine en tummad dagbok. I den berättar änkan Emilia sin historia från förr. I närheten ligger Käringberet där man på 1600-talet brände häxor. I huset på Älvornas kulle finns många dolda hemligheter.

Gangsterparadiset
Lasse Wierup

En avslöjande djupdykning i den nya gängkriminaliteten, skriven av Sveriges främsta kriminalreporter. Genom att granska flera av de mest våldsamma grupperingarna blottlägger Lasse Wierup gärningsmännens drivkrafter och polisens brister. Vad krävs för att samhället ska återta makten och skapa trygghet för medborgarna?

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se