SVENSKA NYHETER NOVEMBER

Den andra systern
Mohlin & Nyström

En dag hittas Aklicia Bjelkes syster, Stella, död och Alicia förstår att hon är mördarens nästa offer. Den f.d. FBI-agenten John Adderley jagas av skuggor från sitt tidigare liv men istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna – och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

Den osynliga flickan
Lisa Jewell

När Saffyre Maddox var tio år hände något hemskt. Nu gömmer hon sig medan hon tar reda på hemligheter om mannen som svek henne. Owen Pick är 33 år och har inga vänner. När Saffyre Maddox försvinner från gatan utanför hans hus anklagar plötsligt hela världen honom. För han är väl precis den typen?

Nattens färger
Kristin Fägerskjöld

En berättelse som utspelar sig både runt andra världskriget i Frankrike och på 70-talet i Sverige. Vivianne försöker ta reda på varför hon inte minns sin barndom i Frankrike och vad som egentligen hände när tyskarna retirerade i juli 1944? Hennes morbror tror att hon kan hitta svaren i Elsas gamla dagböcker, som visar sig vara spårlöst försvunna.

Sista natten i Paris
Ruth Druart

1953. Jean-Luc trodde aldrig att det förflutna skulle komma ifatt honom. Men en dag står två män utanför hans dörr. Paris 1944. En ung kvinna blir hopföst på ett tåg på väg mot Auschwitz och kastar det allra dyrbaraste hon har i armarna på en främling. Allt hon har kvar nu är hoppet.

Ett rum hos Daisy
Jill Mansell

Daisy MacLean driver ett hotell på den engelska landsbygden. När en gammal pojkvän till Daisys vän Tara planerar att fira sitt bröllop på hotellet, blir hon till en början lite orolig och återseendet sätter igång en lång rad av oväntade händelser. Bl.a. envisas den irriterande snygge, före detta rugbyspelaren Dev Tyzack med att dyka upp på hotellet och Daisy gör allt för att undvika honom.

Jul i strandhuset
Veronica Henry

Lizzy Kingham älskar julen men i år känns det som om hennes man och tonårsbarn inte uppskattar henne. De har lämnat julklappsinköp, pyntande och matlagning till henne. Lizzy får nog och beger sig till bästa vännens lilla strandhus. Hemma i Pepperpot Cottage är familjen desperata, var är Lizzy? För det blir ingen jul utan henne. Kan de hitta henne i tid, och övertyga henne om att hon betyder allt för dem, varje dag på året?

Kalla, vita vinternätter
Christoffer Holst

Det är december och snöslask i Stockholm. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna bjuder med henne till deras stuga i Idre flyr hon storstaden. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men första dagen hittas en ung man död i fjällanläggningen. Cilla och Rosie börjar förstås nysta i fallet.

Julen enligt Julia
Kristin Emilsson

En romantisk komedi om att hitta både sig själv och kärleken där man minst anar det. Om att bli räddad av en tomte, om nyfikna grannar och ett snötäckt Visby där allt är möjligt i juletider.

Deckardrottningen
Olséni & Hansen

Deckardrottningen är en helt ny humoristisk historia av författarduon bakom succéserierna Mord i Falsterbo och Ester Karlsson med K.

Jul i krinolin
Amanda Hellberg

En härlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts ”Jane Eyre”, ”Fröken Frimans krig” och ”Chocolat”.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se