SVENSKA NYHETER MAJ

Nio liv
Schepp, Emelie

Den sjätte delen om den fascinerande åklagaren Jana Berzelius i Norrköping. En högaktuell roman om våld och gängkriminalitet, och om de krafter som kan ta över när det finns något att skydda till varje pris.

Månsystern
Lucinda Riley

Tiggy D’Aplièse verkar besitta en övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon träffar Chilly, som säger att nyckeln till hennes förflutna finns utanför Sacromonte. Där föddes Lucía år 1912. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucías, faller många pusselbitar på plats.

Den sista sommaren i Cornwall
Liz Fenwick

Hebe lider av Alzheimers sjukdom och flyr till en gammal herrgård. Hon ber sin systerdotter Lucy att följa med. Lucy nappar på erbjudandet eftersom hon hamnat på alla löpsedlar sedan hennes kärleksaffär med den gifte Labourpolitikern Ed blivit känd.

Vara vuxen
Marian Keyes

Familjen Casey är en lycklig familj men under ytan är det mörkare. Medan vissa personer knappt står ut med varandra, tycker andra om varandra lite för mycket. Allt är under kontroll fram tills Eds fru Cara får en hjärnskakning. Och plötsligt inte kan hålla sina tankar för sig själv.

Systrarna från Toscana
Loris Nelson Spielman

För tvåhundra år sedan lade Filomena Fontana en förbannelse över sin syster och inte en enda av släkten Fontanas småsystrar har hittat kärleken sedan dess. Vissa påstår att det är ett sammanträffande. Andra tror på legenden. En dag säger moster Poppy att hon ska träffa sitt livs kärlek på trappan till kyrkan i Ravello på sin åttioårsdag, och därmed bryta förbannelsen en gång för alla.

Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen
Annette Haaland

Beatrice Dunder har bildat ett kvinnokollektiv. Vissa retar upp sig och feministerna på Stockrosvägen får huset nedklottrat och någon har släppt ut kaninen Rocky. Samtidigt har Viveka egna bekymmer: kyrkans dopgrav läcker och sonen Otto har kommit på kant med King Dunder - Beatrices son - som en dag plötsligt försvinner.

En oemotståndlig frestelse
Julia Quinn

När Londons mest ökände ungkarl, Michael Stirling, träffar Francesca Bridgerton blir han för första gången i livet handlöst förälskad. Francescas hjärta tillhör dock någon annan så han kan inget annat göra än att vara olyckligt kär… Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor.

En andra allians
Denise Rudberg

Den efterlängtade andra delen i Denise Rudbergs hyllade serie "Kontrahenterna" - en spänningsserie som utspelar sig i andra världskrigets Stockholm där vi får följa de tre unga kvinnorna Elisabeth, Iris och Signe som under brinnande krig valts ut för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod.

Beatrice
Lina Bengtsdotter

Prisbelönta Lina Bengtsdotters tredje fristående bok om Charlie Lager är en gripande kriminalroman om trasiga själar, svek och avklippta familjeband – en efterlängtad återkomst efter succédebuten ”Annabelle” och uppföljaren ”Francesca”.

Den yttersta rättvisan
Dag Öhrlund

Den rättvisa domaren Suzanne Eriks inte kan skipa i hovrätten ordnar hon på fritiden, genom att tvinga väninnan, prästen Jessica, att hjälpa henne. Men Jessicas vill lägga det vidriga bakom sig och bilda familj med sin nya kärlek, Anders. Suzanne ser hotet mot deras gemensamma aktioner och måste än en gång överväga vad hon ska göra med väninnan.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se