SVENSKA NYHETER JANUARI

Se mig falla
Mons Kallentoft

Tre år har gått sedan Tim Blancks dotter försvann på Mallorca och han har aldrig slutat leta. Han har bosatt sig i Palma och försörjer sig som privatdetektiv. När han får i uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär dras han oväntat in en värld av korruption och skoningslös girighet och han tycker sig plötsligt ana sin dotters skugga.

Det lilla hotellet på rue d'Amour
Dag Öhrlund

Paris 1965: Rum nr.1 på Hôtel d Amour är finare än de andra, och rummet berättar om människorna som bor där. Till sin hjälp har hon La clé, nyckeln som följer med gästerna ut på stan och kan avslöja vad som sker där; La fenêtre, fönstret, som berättar vad som händer ute på gatan och Bakélite, telefonen som skvallrar om inkommande samtal.

Hur jag lärde mig förstå världen
Hans Rosling

I samarbete med journalisten Fanny Härgestam har Hans Rosling skrivit sina memoarer med samma berättar­glädje som fick en hel värld att lyssna när han talade.

Victoria line, Central line
Maeve Binchy

Från Green Park till Brixton, Shepherd's Bush till Chancery Lane får en del av de många miljontals tunnelbaneresenärerna och londonborna sina egna berättelser nedtecknade av den populära och älskade författaren Maeve Binchy.

Dödens hemligheter
Stephen Booth

Invånarna i Peak District är vana vid att turister strövar omkring bland kullarna och dalarna. Men den här sommaren dyker en besökare upp som lämnar efter sig ett spår av döda kroppar och hemligheter. En serie självmord i området kastar in kommissarie Ben Cooper och hans team i Derbyshire i en kapplöpning mot tiden för att hitta ett samband mellan till synes slumpartade handlingar.

Det bästa som har hänt mig
Johanna Schreiber

När mammagruppen inte levererar annat än lögner om ljuv sömn och tacksamhet, springer Ermina av en slump på Freddie och Sigrid och de bildar en egen grupp. Trots sina olikheter svetsas de samman i en vänskap som hjälper dem att hantera förlossningsdepression, kamp mot gravidkilon och en jämställdhetsfixerad men frånvarande sambo. 

Falla fritt
Heléne Holmström

Charlotta Kvist är advokat på en av Stockholms mest framstående byråer. Ignacio Vargas sitter i ledningsgruppen på ett stort klädföretag. När de möts på en bar blir de genast attraherade av varandra. Men de vet inte att de står på motsatta sidor i en stor rättstvist. De går emot alla regler genom att ens träffas, att inleda en relation får absolut inte hända.

Omstart-Konsten att bryta ihop och komma
Olof Röhlander

Att kunna göra en bra omstart har aldrig varit viktigare än nu. Vi möter ständiga förändringar i vår vardag och behöver hela tiden anpassa oss till nya situationer. Varje dag översköljs vi av möjligheter, och det är lätt att hamna på fel spår. Förr eller senare kommer vi alla till en punkt där vi behöver göra en omstart.

Vi for upp med mor
Karin Smirnoff

Vi for upp med mor är en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror. På ojämförlig prosa fortsätter Karin Smirnoff låta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och återvändaren janakippo.

Fördel ADHD:var på skalan ligger du?
Anders Hansen

Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst – vare sig det handlar om familjen eller jobbet!

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se