SVENSKA NYHETER OKTOBER

Satanskäftarna
Mons Kallentoft

En man hittas mördad. Mannen var homosexuell och det kan vara ett motiv. Eller har det med hans framgångsrika arbete som kemist att göra? När ytterligare en homosexuell man hittas död, börjar Malin Fors frukta att en sadistisk seriemördare går lös.

Sista dagen
John Grisham

Pete Banning var stadens älsklingsson, en krigsveteran, bonde, familjefar. En morgon 1946 åker han in till staden och begår ett chockerande brott. När han grips svarar han: "Jag har inga kommentarer" och hur än hans advokat försöker lirka ur honom något som kan förklara hans handlingar vägrar han att berätta mer.

På dödligt spår
Michael Connelly

En kvinna som reportern Jack McEvoy känner blir mördad. Trots varningar från polisen börjar Jack gräva i fallet och gör en chockerande upptäckt: Brottet kan kopplas till andra mystiska dödsfall på olika håll i landet. Oupptäckt av polisen har mördaren använt genetiska data för att välja ut och förfölja sina offer.

Tio grisar nere
Denise Rudberg

Den tionde boken i Rudbergs Elegant crime-serie handlar om hemligheter, livsavgörande val och förödande missförstånd, förseglade bakom exklusiva lås på storstädernas finaste gator. Men det är också en förlösande uppgörelse med det förflutna och början på något helt nytt.

Höstmorden
Samuel Karlsson

En man försvinner och det enda spåret är hans blodiga skor som återfinns på en pir. Tio år senare hittar tre tonåringar ett kvinnolik i en stuga och inser att mördaren är kvar på tomten och har sett dem. Jessica Jackson och hennes kollegor får i uppdrag att ge sig på det kalla fallet med den försvunna mannen. De har ingen aning om vilken våldsspiral de är på väg att börja nysta i.

Mörkret före gryning
David Baldacci

FBI-agenten Atlee Pine söker efter sin kidnappade syster Mercy. Utredningen leder henne till New York där hon av misstag saboterar ett tillslag som leds av arméns kriminalutredare John Puller. När Pine och Puller gör gemensam sak upptäcker de en koppling mellan maffian och en konspiration riktad mot nationens hjärta. Samtidigt kommer Atlee Pine allt närmare sanningen om Mercy.

Pojken från skogen
Harlan Coben

Ett barn hittas i skogen. Han har överlevt ensam och minns inte var han kommer ifrån. Pojken får namnet Wilde. 30 år senare återvänder Wilde till skogen där han lever isolerad. Men när en tonårsflicka försvinner spårlöst blir Wilde tillfrågad att använda sina färdigheter för att hitta henne. Han tvingas återvända till det samhälle han aldrig passat in i och upptäcker att staden och dess makt­elit döljer mörka hemligheter.

Marvatten
Ann Rosman

1867 totalförstörs flera kvarter i Marstrand av en brand. Men var branden en olyckshändelse? Till samma plats flyttar Lotta nästan 150 år senare för att driva ett hotell. Kriminalinspektör Karin Adler blir bekant med Lotta. Samtidigt kopplas Karins poliskollegor, Robert och Folke, in på en arbetsplatsolycka. En matros har omkommit på ett lastfartyg. Ligger det ett brott bakom dödsfallet? Och är alla de övningar som Sjöfartsverket gör med sin räddningshelikopter verkligen slumpmässiga?

Kameleonten
Jonas Moström

Advokaten Sophie Ceder blir strypt till döds. Allt tyder allt på det är seriemördaren Kameleonten som slagit till igen efter sju års uppehåll. Förklädd till allt från präst, lokalvårdare till receptionist och läkare stryper mannen med de tusen ansiktena sina offer. Nathalie Svensson, Johan Axberg och de andra medlemmarna i Nationella gärningsmannaprofilgruppen blir inkallade. I jakten på landets mest utstuderade seriemördare tvingas de in i ett rollspel där både deras privata och yrkesmässiga identiteter hotas.

När natten är som ljusast
Nadia Hashimi

Fereiba och Mahmoud lever ett lyckligt medelklassliv i Afghanistan, men deras liv förändras när krig utbryter och talibanerna tar över makten. Mahmoud, som är civilingenjör, mördas. Fereiba flyr Kabul med deras tre barn och försöker ta sig till sin syster i England. Hon lyckas ta sin familj över gränsen och hela vägen till Grekland. Men på en marknad försvinner hennes son, Saleem. Fereiba måste fortsätta flykten för att rädda de andra medan Saleem dras ned i en mörk undre värld bland papperslösa afghaner i Europa. Fereiba och Saleem kämpar för att nå varandra och finna en plats där de kan börja om på nytt.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se