SVENSKA NYHETER OKTOBER

En högre rättvisa
Hjorth, Michael & Rosenfeldt, Hans

Den sjätte boken i den omtyckta serien med kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

En alldeles särskild dag
Marita Conlon-McKenna

Kate har varit gift i 25 år men bär på en hemlighet. Erin Harris har bestämt sig för att ta reda på varifrån hon kommer och det gör Nina Harris särskilt ont när hennes dotter beslutat sig för att söka upp en kvinna som ingen av dem känner. Kate, Erin och Nina måste - var och en på sitt sätt - försonas med det som hände för så många år sedan.

Min historia
Michelle Obama

I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. 

Åtta steg bakom
Denise Rudberg

I den åttonde boken i den populära serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff för Denise Rudberg oss åter bakom överklassens polerade fasader och visar att ingenting någonsin är som man tror.

Från kust till kust
Jane Green

Sylvie trivs med tillvaron och älskar sitt fina hus i Kalifornien. Men ensamheten frestar på när Sylvies man hela tiden reser i jobbet och dottern Eve inte verkar må bra. Maggie lever den amerikanska drömmen. Hon har gjort en imponerande klassresa, ända till det eleganta huset i New Salem. Men skenet bedrar, barnen är visserligen skötsamma, men maken är borta större delen av tiden. Trots att de lever så olika liv har Sylvie och Maggie mer gemensamt än någon av dem kan ana. 

Lång väg till rättvisa
David Baldacci

Atlee Pine arbetar för FBI:s Arizona-avdelning där hon ensam ansvarar för Grand Canyon. När en turist försvinner spårlöst kallas Pine in för att leda utredningen. Men när Pine börjar få ihop intressanta ledtrådar i fallet blir hon plötsligt bortkopplad. Att vägra lyda order kan äventyra hennes karriär vid FBI, men om hon inte fortsätter utreda fallet på egen hand riskerar hon nationens säkerhet.

Skönhetens väg
Martha Hall Kelly

Skönhetens väg bygger på en sann historia. Caroline är volontär på franska ambassaden i New York. Kasia är en polsk sextonåring, som tar spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt börjar den unga tyska läkaren Herta arbeta i ett koncentrationsläger för att försörja sig. Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, där hennes och Kasias vägar möts.

Små eldar överallt
Celeste Ng

Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem.

Du måste dö
Peter James

Lorna Belling är fast i ett brutalt äktenskap och hon faller för charmen hos en annan man. Men ett fotografi på sociala medier slår allt i spillror. När en död kvinna hittas i ett badkar i Brighton kallas kriminalintendent Roy Grace till platsen. Först är det ingen tvekan om vem som är den skyldige, men snart börjar andra möjliga gärningsmän uppenbara sig. När de når en vändpunkt i fallet visar sig omständigheterna kring mordet vara hemskare än Grace någonsin hade kunnat föreställa sig.

Vem bryr sig?
Therése Lindgren

Djurrätt är en hjärtefråga för veganen Therése och hon skildrar här hur det gick till när hon blev medveten om djurens situation och stegvis blev vegetarian och vegan. Det är en personlig berättelse om ett uppvaknande och även en introduktion till ett djurvänligare liv. 

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se