SVENSKA NYHETER APRIL

En bur av guld
Camilla Läckberg

Faye har en perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten jagar henne och hon känner sig som en fånge i en gyllene bur. För Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld och hon bestämmer sig för att hämnas.

Den där kvällen
Sheila O'Flanagan

Lola Fitzpatrick tvingas ta ett avgörande beslut och gör det utan eftertanke. Hennes dotter, Bey är impulsiv och när hon träffar mannen hon älskar tvingas hon fatta ett eget beslut. För både Lola och Bey är det ett ögonblick som förändrar allt. Men det kan kanske också vara deras största chans.

Mitt hjärta är ditt
Anna Jansson

Maria Wern försöker hitta hjärtsjuka Cecilia som är borta utan sin medicin. Tyvärr ökar listan på misstänkta ju fler de förhör. Samtidigt är Marias kollega Pers sexåriga dotter svårt sjuk. Om hon inte får ett nytt hjärta kommer hon dö. Trådarna knyts samman och Maria Wern inser att den hon letar efter hela tiden befinner sig ett steg före.

Pärlsystern
Lucinda Riley

Den fjärde delen i succéserien De sju systrarna som har förtrollat en hel värld.

Flickorna utan namn
Mikaela Bley

17-åriga Linn lämnas på internatet Täcktaholm. Efter år av kaos är det tänkt att hon ska få ordning på sitt liv, men hon dras snabbt in i konflikterna på skolan. När en av flickorna försvinner inser Linn att hon befinner sig i fara. Samtidigt nås kriminalreportern Ellen Tamm av nyheten att en ung, oidentifierad kvinna hittats död i de sörmländska skogarna. Bara några dagar senare hittas ytterligare en kvinna död.

Påfågelsommar
Hannah Richell

En roman om familjehemligheter och förbjuden kärlek på den engelska landsbygden.

Drömhuset
Veronica Henry

Hunters Moon är det ultimata drömhuset. Det ligger bredvid en porlande flod i Peasebrook Valley i Cotswolds, och har tillhört familjen Willoughby i över femtio år. Nu är det dags för mäklaren Belinda Baxter att hitta nya ägare. Men försäljningen av Hunters Moon öppnar dörrarna till en livstid av hemligheter. Och även Belinda blir tvungen att möta sitt förflutna.

Vid nattens ände
Jan-Philipp Sendker

Under en resa till Kina drabbas den amerikanske journalisten Paul Leibovitz och hans Christine av alla föräldrars värsta mardröm: deras fyraåriga son försvinner. Han återfinns efter mindre än ett dygn men familjen varnas för att de som fört bort sonen kommer att försöka på nytt. Den enda säkra platsen är den amerikanska ambassaden i Peking, tusentals kilometer bort. Men hur ska de kunna ta sig dit när militären och polisen söker efter dem och kontrollerar alla flyktvägar?

Station K
Peter Stjernström

Petra, en ung kvinna lever med en alltmer krånglande graviditet. Ett ouppklarat svek står mellan mor och dotter. När Petra söker svar rullar en mörk historia upp. Vad var det för skoningslösa djurexperiment som bedrevs på den hemliga försvarsanläggningen Station K i Stockholms skärgård? I takt med att mörkläggningen vittrar sönder tvingas Petra in på allt farligare vägar i sitt sökande efter sanningen.

Går genom vatten, går genom eld
Christian Unge

Tekla är proffsig akutläkare på Nobelsjukhuset i Stockholm. Privat bär hon på mörka hemligheter: uppväxten i en missbruksmiljö och förmågan: hon kan inte glömma något. Men om man minns allt blir man farlig för andra. En förödande explosion i ett höghus orsakar många dödsoffer. Allt tyder på att det är en terroristattack. Tekla lyckas rädda livet på en svårt brännskadad man, men vem är han egentligen?

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se