SVENSKA NYHETER DECEMBER

Utan att släppa taget
Denise Rudberg & Hugo Rehnberg

Agnes firar jul och nyår på släktgården i Sörmland, dit alla i det gamla gymnasiegänget är inbjudna. Gamla konflikter blossar upp. Men de kommer också att upptäcka att de saknat den vänskap och gemenskap de en gång hade.

Träskkungens dotter
Karen Dionne

Vid 12 års ålder får Helena reda på att hennes far kidnappat hennes mor och hållit henne fången i alla år. Familjens isolerade tillvaro ute i Michigans träskmarker går mot ett våldsamt slut. Femton år senare kommer Helena att möta sin far igen. Då han rymt från fängelset.

Louise
Mikaela Bley

Justitieministern Louise Bohmans pressekreterare hittas död. Det ser ut att vara ett mord och mycket talar för att justitieministern själv är inblandad. I media porträtteras hon som ett monster. På TV4 får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att göra en dokumentär om justitieministern.

Ensamhetens språk
Jan-Philipp Sendker

Här får vi återknyta bekantskapen med den amerikanska journalisten Paul Leibovitz. Kärleken till den kinesiska flickvännen Christine har fått honom att glömma sorgen över den döde sonen, och hans trivs allt bättre med sitt liv i Hongkong. Men en dag får Christine ett brev från sin bror som leder dem in på farliga vägar.

Se till mig som liten är
Dag Öhrlund

Ewert Truut är nära att bli skjuten av en desperat tonårsflicka. När hon avväpnats och förts till sjukhus visar det sig att någon skurit av hennes tunga. Något senare blir en av Ewerts vänner brutalt mördad och verkligheten vänds upp och ner, inte minst när det visar sig att det finns en koppling mellan flickan och hans vän.

Hjärtats osynliga raseri
John Boyne

Hjärtats osynliga raseri är en irländsk utvecklingsroman som följer Cyril Avery från vaggan till graven (nästan) och Irlands utveckling från 1945 och framåt.

Kärlekens magiska regler
Alice Hoffman

Franny, Jet och Vincent växer upp i New York på 1960-talet utan att ha en aning om att det vilar en förbannelse över deras familj. Vad de än gör får de aldrig bli förälskade.

Arthur och hans vänner
Mikael Lindnord

Fortsättningen på berättelsen om Arthur, den tilltufsade men modiga gatuhunden från Ecuador som följde sin blivande husse Mikael genom djungeln för att till sist hitta ett nytt hem på andra sidan jorden.

Iskalla ögonblick
Viveca Sten

Här skildrar Viveca Sten i en samling minideckare – både nyskrivna och tidigare publicerade – på ett nytt sätt de karaktärer som fängslat läsare i mer än trettio länder. Samtidigt som stämningen förtätas får vi lära känna fler individer som rör sig i skärgården liksom helt nya sidor av huvudpersonerna i Morden i Sandhamn.

Bränn alla broar
Siri Helle

Utåt sett har Liv Björk det perfekta livet. Hon har ett välbetalt jobb, gör avundsvärda uppdateringar på Instagram och dricker hälsosmoothies. Så varför är hon så olycklig? I tonåren skrev hon ett brev till sig själv, som hon skulle läsa om hon någon gång övervägde att ta sitt liv. I brevet finns en uppmaning att ge livet en sista chans, spendera alla pengar och göra det där hon drömt om men aldrig vågat.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se