SVENSKA NYHETER DECEMBER

Två sorters sanning
Michael Connelly

Harry Bosch arbetar deltid i San Fernando där han utreder gamla olösta fall. En dag blir han kallad till ett apotek där ägarna, far och son, har blivit mördade. Utredningen leder Harry in i den smutsiga miljardindustri som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat.

Järtecken
Christoffer Carlsson

1994 begås ett mord i den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras och döms men genom tiden gör brottet avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen? Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.

Skadad
Cathy Glass

8-åriga Jodie är aggressiv och har avverkat fem fosterfamiljer på fyra månader. Cathy Glass, som varit fosterförälder i över tjugofem år, övertalas att göra ett försök men inser snabbt att Jodie är en större utmaning än hon hade kunnat föreställa sig.

Blindtunnel
Tove Alsterdal

Daniel har förändrats sedan han förlorade jobbet men en dag hittar han en vingård som verkar obegripligt billig. Sonja går med på att lämna Sverige, i hopp om att de ska komma varandra nära igen. Men när Daniel ger sig på en igenmurad nedgång till Vingårds-källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt nära döden.

På en ny nivå
Carin Hjulström

Journalisten Frida Fors närmar sig femtio och vardagen skaver. Hon vill vidare och bejaka kärleken till jazzmusikern Chance i Paris. Steg två blir ett toppjobb på Svenska Mässan i Göteborg, där fullt kaos råder inför ett stundande EU-toppmöte. Uppdraget för Frida ut på mycket djupt vatten. Inte blir det lättare när ryska intressenter lägger sig i. Problemen hopar sig. Pressen på Frida ökar ytterligare när bästa vännen Madde går in i en livskris och inleder en kärleksaffär med en man som Frida känner alltför väl…

Familjereceptet
Veronica Henry

Laura Griffins döttrar har lämnat boet och tanken på huset utan allt spring och skratt känns främmande för Laura. Men kanske får hon nu tid för sig själv, och även tid med maken Dom. Men när en hemlighet briserar i deras äktenskap rämnar Lauras värld. Nedslagen söker hon tröst i sin mormors receptbox, skriven under andra världskriget. Genom recepten och dess historier börjar Laura hitta tillbaka till sig själv. Och kanske har hon en plan för hur resten av livet ska levas.

Slav
Anna & Jason Johnson

I denna chockerande och sanna bok berättar Anna sin historia. Hur hon kom till London från Rumänien för att studera. Bortfördes mot sin vilja på öppen gata. Hölls som sexslav i nio månader. Misshandlades och utnyttjades av tusentals män. Men Anna lät sig inte knäckas och till slut lyckades hon fly. Inte bara det – hon tog revansch på sina kidnappare och hallickar.

Röd lilja
Nora Roberts

Hayley tänker inte riskera allt hon älskar. Hon älskar sin lilla dotter Lily, sitt jobb på Harpers Handelsträdgård och sina nära väninnor Roz och Stella. Hon älskar också sin speciella vänskap med Harper, Roz äldsta son. Hon tänker inte riskera allt det här för en förälskelse. Men det finns något mycket värre som kommer att störa Hayley. Den osaliga kvinnliga ande som hemsökt godset sedan slutet på 1890-talet beter sig alltmer opålitligt och våldsamt. Och hon har bestämt sig för att tränga in i Hayleys sinne för att få som hon vill.

Törnrosor
Stephen & Owen King

Över en natt faller världens kvinnor i en märklig sömn. Pandemin sprider sig i takt med att tidszonerna släcks. Om de väcks blir kvinnorna livsfarliga. Och medan de sover befinner de sig på en helt annan plats. I en småstad i Appalacherna kämpar sheriff Lila Norcross för att hålla sig vaken medan männens ociviliserade sidor tar över allt mer. I jakten på botemedel utspelas en kamp på liv och död.

En vinter i Paris
Jenny Oliver

Den här vintern tänker Rachel fly allt: sitt jobb, sin relationsrädde pojkvän och den lilla engelska byn som hon vanligtvis älskar. Paris väntar, och den mytomspunna baktävling som Rachels kollegor har anmält henne till. Samtidigt som hon kämpar med att inte knäckas av tävlingens jury och expert, den legendariska men ökända bagaren Henri Salernes, får hon svårt att inte charmas av hans snygga bror.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se