SVENSKA NYHETER FEBRUARI

Ur askan i elden
Peter Robinson

Kommissarie Alan Banks har just flyttat från London till landsortsstaden Eastvale i Yorkshire. Han ser framför sig ett lugnare liv men skenet bedrar – brottsligheten i det lilla samhället visar sig vara värre än han föreställt sig.

Vit krysantemum
Mary Lynn Bracht

Boken berättar om ett öde som drabbade fler än 200 000 kvinnor under andra världskriget. En fängslande skildring av två egensinniga och starka systrar, vars kärlek är tillräckligt stor för att segra över krigets grymma ondska.

Hon tackade gudarna
Jussi Adler-Olsen

Peter de Boers är en välbärgad och cynisk affärsman. När den irakiska säkerhetstjänsten ber Peter att ställa till en skandal för ett stort bensinbolag och hotar att avslöja hans dunkla förflutna, känner Peter sig tvungen att ta uppdraget. Plötsligt är han insnärjd i ett livsfarligt spel.

Bara du
Ninni Schulman

Pål, som jobbar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana, träffar Iris, som är frilansande formgivare. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte.

Morden i Baronville
David Baldacci

Amos Decker, utredaren som inte glömmer något, följer med Alex Jamison till Baronville för att hälsa på Alex familj. Plötsligt står grannhuset i brand, och Decker upptäcker två kroppar i huset. Decker och Jamison bestämmer sig för att undersöka detta närmare men händelserna i Baronville verkar ha kopplingar till något större. Vad är det egentligen som döljer sig bakom småstadsidyllen?

På öppet hav
Nora Roberts

Socialarbetaren Anna Spinelli känner sig dragen till den adopterade Cam Quinn, som återvänt hem efter faderns död. Men hon måste lägga band på sina känslor. Cam och hans bröder har begärt att få vårdnaden om Seth, deras fars siste skyddsling, och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna för uppgiften.

Den du älskar
Jennifer Weiner

Rachel och Andy är åtta år gamla när de möts för första gången. Under tre decennier korsas deras vägar och vänskapen växer till något mer. Genom high school och college och äktenskap och skilsmässor hittar Andy och Rachel alltid tillbaka till varandra. Tills de en gång för alla måste bestämma om kärleken är tillräcklig för att övervinna olikheterna och avståndet.

Britt-Marie var här (filmomslag)
Fredrik Backman

Nu som film. En kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

När du vänder dig om
Pernilla Ericson

En främmande man tar sig in i en kvinnas hem och våldtar henne brutalt. Det verkar vara ett enkelt fall men det fanns en skriftlig inbjudan, och mannen går fri. När polisen börjar gräva hittar de ännu en snarlik anmälan. Specialteamet Erlagruppen med polisen Liv Kaspi, återförenas och uppdraget sätter gruppens medlemmar på prov.

Små bitar av lycka
Anne Östby

Sina, Maya, Ingrid och Lisbeth får varsitt brev. Deras gamla gymnasievän Kat Kat har skickat en inbjudan: kom och bo hos mig på min kakaoplantage på Fiji. Kom och tillbringa dagarna med att äta choklad och pladdra som tonåringar igen, fria från män, bekymmer och kyla. Kom och bli gammal i paradiset. Vem kan säga nej till det?

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se