Utmarker

Ingen A-grupp eller Opcop. I Arne Dahls nya bok, Utmarker, introduceras ett nytt ”team”, detektiverna Sam Berger och Molly Blom.

Man kastas in i boken från sida ett. Jag upplevde det som lite rörigt i början och inte så originellt när Sam är övertygad om att en seriemördare är i farten men ingen lyssnar på honom. Det känns först som en kliché-den griniga manliga polisen som är jättejobbig, men förstås har rätt. Men där hade jag fel. Handlingen tar en helt oväntad vändning och man förstår varför Sam är besatt av fallet. Inget är riktigt som det ser ut. När Molly Blom blir inblandad och fallet visar sig ha förgreningar till Sams eget liv blir det väldigt spännande. Molly är en intressant karaktär som man vill veta mer om och boken ger mersmak.

Utmärkt underhållning för den som sett alla avsnitt av The Blacklist, Bosch och Sherlock. Stäng av tv:n och läs istället!

 /Niklas

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se