The Stars are Fire

The Stars are Fire av Anita Shreve utspelar sig i slutet av 1940-talet, i ett litet samhälle i Maine. Grace är en ung mamma till två små barn och en tredje är på väg. Äktenskapet är olyckligt och Grace fyller dagarna med att hälsa på sin mamma och sin närmsta väninna som bor i huset bredvid. 

Efter en regnig vår blir det en varm sommar, som övergår i en torr och het höst. Framåt senhösten börjar torkan övergå i desperation och eldsvådor börjar härja. Till en början är inte Graces samhälle hotat, men en natt vaknar Grace av att dottern hostar. Då brinner det inte långt från deras bostad. Grace får upp barnen ur deras sängar och flyr ut i natten.

Elden tar allt familjen äger och Grace måste bygga upp ett nytt hem till sin familj. Historien är väldigt gripande. Det är intressant att läsa om gifta kvinnors levnadsförhållanden under 1940-talet i allmänhet och skrämmande att ta del av dessa bränder som härjade på den amerikanska östkusten under 1947.

Boken är ändå fylld av hopp och jag rekommenderar den verkligen, en jättebra bok. 

Betyg: 4/5

 The Stars Are Fire

/Karolina

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se