The Miniaturist

Nu har jag äntligen hunnit läsa The Miniaturist av Jessie Burton som jag haft liggandes i bokhyllan sedan 2014 när den utkom. Nu finns den, förutom i engelsk pocket, även i svensk pocket (Miniatyrmakaren). 

Jag trodde det skulle vara en tung och lite kämpig bok att läsa, men efter bara några sidor kom jag in i handlingen och trots att jag kan vara skeptisk till magiska och oförklarliga händelser i en bok, så tycker jag att det funkar jättebra i denna och gör den dessutom mycket spännande. 

Vi får följa Nella, 18 år, som just blivit bortgift till en rik handelsman i Amsterdam under slutet av 1600-talet. Vid en första anblick verkar familjen ha allt, men man märker efter hand att saker och ting kanske inte är som man tror. Nella får ett vackert dockskåp i bröllopspresent som hon själv får möblera. Hon beställer dessa möbler, dockor och ting från en mystisk dockhuskonstruktör. Föremålen som levereras blir efter hand ganska underliga och ganska snart börjar saker hända med figurerna och även med personerna i huset... 

Spännande, medryckande och sorglig, och när The Muse nu utkommer i pocket på engelska i december så vill jag jättegärna läsa den också!

/Karolina

 

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se