The Girl Before

I The Girl Before av J. P. Delaney får man följa Emma och Jane som bor i samma lägenhet på One Folgate Street men vid olika tidpunkter. Emma skildras i dåtid. Jane är i nutid och har just flyttat in i huset. Huset är arkitektritat, rent och stilfullt. Den har alla high-tech-prylar man kan tänka sig och att bli utvald att bo där, är som en dröm som går i uppfyllelse. Eller..?

Långsamt kryper Emmas och Janes historier nära varandra och frågorna hopar sig: varför bor inte Emma kvar, vad hände med Emma och kommer något hända med Jane? Risken med denna typ av berättelse är att historien kan kännas som den upprepar sig, men inte i The Girl Before. Mycket bra skriven - jag var fast i boken efter bara några sidor och jag ville bara sträckläsa den fram till sista sidan! 

Kommer ut i inbunden på engelska nu i januari. Jag rekommenderar den varmt! Den som hellre läser på svenska kan vänta till april när Hon som kom före utkommer från Albert Bonniers Förlag. 

 Betyg: 5/5.

 /Karolina

 

 

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se