Normal People

Conversations with Friends var - trots irriterande karaktärer – fängslande och jag saknade boken mycket när den var slut. Därför blev jag överlycklig när jag fick mitt exemplar av Normal People, och den gjorde mig verkligen inte besviken - den är ännu bättre!

Marianne och Connell växer upp i ett litet samhälle på Irland. Connell är den populära och sportiga killen som alla ser upp till. Marianne kommer från en förmögen familj men håller sig för sig själv i skolan och har inga vänner, men spanar in Connell i skolan på avstånd.

Connells mamma arbetar som hushållerska i Mariannes hus och på så sätt lär Connell och Marianne känna varandra men försöker hålla det hemligt. Marianne uppmuntrar Connell att söka till samma universitet som hon och båda kommer in.

Vi får sedan följa de två vännerna åt under ett antal år. De glider ifrån varandra under perioder, men finner alltid tillbaka till varandra på något sätt och vet att den andra är hans/hennes fasta punkt.

Väldigt fint skriven och gripande och jag tyckte mycket om den.

Kommer nu ut i engelsk pocket – missa den inte!

Betyg: 4/5

jacket, Normal People

/Karolina

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se